Tidsbegrænset leje af hus
Boliger.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, vise relevante reklamer og brugerstatistik. Nogle af disse data bliver delt med sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Hvis du fortsætter med at bruge Boliger.dk vil det ses som en accept af disse cookies. Få flere oplysninger. OK, det er forstået..
  Du er ikke logget ind. Log ind eller opret din egen gratis boligannonce.
Du er her: Forsiden af Boliger.dk > Forum > Jura > Tidsbegrænset leje af hus
Boliger.dk - Tidsbegrænset leje af hus
Opret annonce Boliger til leje Lejebolig søges Boliger til salg Køberkartotek Bytte bolig Forum
Forumoversigt

Opret et sprgsml

Kontakt Boliger.dk

Tidsbegrænset leje af hus

12/4 '16 12:21
Kasper Hansen
Hej,
Vi bor til leje i et hus, hvor vi, da vi flyttede ind lavede en tidsbegrænset kontrakt med udlejeren, på 1år. Vi har nu snart boet her i 3 år, hvor vi efter den tidsbegrænsede kontrakt, aldrig fik en ny.

Hvordan står vi i forhold til opsigelsesvarsel mv?
27/1 '17 12:01
Britta
Hvad er reglerne egentlig ved tidsbegrænset leje?

Jeg overvejer at leje mit hus ud, for at flytte sammen med min kæreste. Vi har dog begge erfaring nok i livet, så vi ved at intet er sikkert, hvorfor ingen af os syntes det er en god idé at sælge lige med det samme. Vi ved også at det er håbløst at sælge med en lejer boende... hvem vil købe et hus de først kan bebo efter 12 måneder? (Retorisk spørgsmål)

Hvis man lejer ud tidsbegrænset i f.eks. 2 år, er man så forpligtet til at opsige lejer med 1 års varsel til udløbet af den aftalte periode? Eller betragtes kontrakten om de 2 år som en opsigelse i sig selv?

Er man altid forpligtet til at flytte tilbage til boligen, hvis man opsiger lejer med 1 års varsel, eller er det kun hvis man lejer tidsbegrænset mere end 2 år?

Kan man udleje tidsbegrænset, også selvom man ikke ønsker at bo i ejendommen efter udlejningsperiodens udløb?

Hvis man lejer ud med forkøbsret, og man f.eks. efter 4 år finder ud af, at huset skal sælges, og lejer ønsker ikke at gøre brug af sin forkøbsret, hvor lang tids opsigelsesvarsel skal man som udlejer så give? Og kan man overhovedet slippe af med en lejer under de vilkår?

9/2 '17 11:40
Jens Peter
Du kan prøve at henvende dig til Lejerens Frie Retshjælp www.lejerens-fr.dk som er en frivillig forening der yder juridisk rådgivning indenfor lejeloven
9/2 '17 12:15
Britta
De giver næppe rådgivning til udlejer.
30/5 '17 15:04
Morten
Hej alle sammen, jeg burde gerne have svaret på alle spørgsmålene i denne tråd:
http://www.boliger.dk/forum/thread.php?t=819
25/6 '18 20:36
Sebastian
Hvis udlejer ikke reagerer efter, at den tidsbegrænsede periode er overskredet, og han er velvidende om, at man ikke er flyttet ud, bliver lejeforholdet ikke-tidsbegrænset.

Hvis der i lejekontrakten er aftalt tidsbegrænsning, ophører lejekontrakten ved tidsbegrænsningens udløb. Lejer/udlejer behøves altså ikke at opsige ligesom ved ikke-tidsbegrænsede lejeforhold.

I det konkrete eksempel med forkøbsret, bør der altså slet ikke være tale om opsigelsesvarsel, da lejeforholdet ophører på det tidspunkt, lejeaftalen er tidsbegrænset til.

Der kan dog være aftalt andet i lejekontrakten, som gør, at dette udgangspunkt fraviges.

Der kan læses mere om emnet her: http://www.digura.dk/skal-du-leje-et-vaerelse/
Skriv dit indlæg her
Vigtigt
Dit indlæg skal være relevant i forhold til det vedkommende der startede tråden gerne vil have hjælp til. Hvis du selv gerne vil have hjælp, skal du oprette din egen, separate tråd.

Hvad er dit navn?
(Vises ved indlæg)
Din emailadresse?
(Vises ikke)
  Send mig en email, når der er nye indlæg i denne tråd.
Sikkerhedsspørgsmål
(For at undgå spam-indlæg)
Hvad er det sidste bogstav i navnet ANDERS?
 


Se flere boligannoncer

Mangler vi boligannoncer i dit område? Så skriv dine ønsker i forummet og vi vil gøre vores bedste, for at finde boligannoncer der lever op til dine krav. Vi finder boligannoncer med andelsboliger, lejeboliger og ejerboliger til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Nye tråde via RSS


© 2006 - 2023 BitnoCom